Luthers Käthe

01.08.2017

Teater-monolog i Kirkeladen fredag den 3. november 2017 kl. 19.30.

Skuespiller Merete Arnstrøm spiller rollen som Katharina von Bora.

Dette er historien om en kvinde, der som ganske ung nonne modigt begiver sig ud i en ukendt verden. Hun vokser med de krav, der møder hende som Luthers hustru, mor og ikke mindst som den, der styrer et stort hus. En husholdning, der hele tiden har økonomiske udfordringer. Katharina von Bora er ikke nogen hvem om helst. Hun er en smuk, begavet kvinde, der med opfindsomhed og styrke står for det lutherske hus.

Det bærende i monologen er at se reformationen og Martin Luther gennem en kvindes øjne.
Den lader os også ane, hvilken vidtrækkende betydning reformationen har fået på tværs af landegrænser  over århundreder og ind i vor egen tid.

Forestillingen er skrevet af dramatiker Simone Isabel Nørgaard og iscenesat af Mogens Pedersen, tidligere teaterchef på Jomfru Ane Teatret.

Del dette: