Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert i Dybbøl kirke

OKT
24

Koncert i Dybbøl kirke


Lørdag d. 24. oktober 2020, kl. 14:00
Dybbøl Bygade 101, 6400 Sønderborg
Vega kvartetten (4 strygere fra Sønderjyllands symfoniorkester)
Gratis adgang.
Koncert  i Dybbøl kirke

"Kates dagbog"

Koncert og foredrag med strygekvartetten Vega og Professor Margaret Mehl lørdag den 24. oktober kl. 14.00 i Dybbøl kirke.

Med opførelsen af strygekvartetten "Slesvig" (1929), komponeret af Kate Ingeborg Hansen (1879-1968), dansk-amerikansk missionær og musikunderviser med danske familierødder, vil Dybbøl kirke sætte fokus på en familie, hvis skæbne har været stærkt påvirket af de historiske hændelser i årene før og omkring delingen af landsdelen Slesvig. Efter en succesfuld dansk uropførelse i København i juni 2018, skal værket nu opføres i Dybbøl kirke i forbindelse med 100-året for Danmarks genforening.

Kate Hansen tilbragte den største del af sit liv i Sendai, Japan, hvor hun underviste japanske piger i vestlig musik. Koncerten indledes således med et arrangement for strygekvartet af den japanske folkevise "Sansa shigure", hvis titel betyder 'lyden af bambusgræsset i efterårets regn'. Kvartetten "Slesvig" afspejler Kate Hansens fars hjemstavns skiftende skæbne. Forklaringen af værket, der sandsynligvis stammer fra Kate Hansen selv, lyder således:

Strygekvartetten "Slesvig" er inspireret af mit ønske om at fejre min fars hjemstavn Nordslesvig.

De første tre satser er inspireret at komponistens minder fra den tid, hvor hun som barn besøgte Slesvig.

Den anden sats har ét tema, der udtrykker den sorg, folket føler over at blive domineret af en fremmed nation, og et andet der udtrykker folkets stærke følelser af modstand. Den tredje sats udtrykker familiens glædelige fest til juleaften. Den fjerde og sidste sats illustrerer folkets glæde over at være genforenet i deres elskede fædreland Danmark.

Ud over Kate Hansens strygekvartet vil Vega-kvartetten også spille et af musikverdens mest kendte og populære strygekvartetter som efterklang af og hyldest til Kate Hansens tid i USA:  A. Dvoráks berømte strygekvartet i F-dur, "Den amerikanske", hvor bøhmisk-tjekkisk og amerikansk nationalfølelse forbindes med hinanden. Musikken stammer fra det tidligere japanske fyrstedømme Sendai. 

Vega-kvartetten består af musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester, der i sig selv repræsenterer fire nationaliteter: Tyskland, Tjekkiet, Sverige og Italien - et godt eksempel på at musikere fra forskellige lande kan finde sammen. 

Vega-kvartetten er:

Birgit Bauer, violin I

Lada Fedorova, violin II 

Johan Korsfeldt, viola 

Martin Pratissoli, violoncello

Koncerten foregår i kirken med en indlagt pause og et spændende, kortere foredrag om Kate Hansen interessante familiehistorie ved Margaret Mehl, som er lektor på Københavns Universitet, Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier.

Arrangementet slutter ca. kl. 16. Der er gratis adgang til koncerten

Koncert og foredrag bliver støttet af Sønderborg kommune.