Dybbøl sogn - Sognepræst KBF

17.03.2018

Et sogn i hjertet af Sønderjylland søger en teologisk velfunderet sognepræst KBF, der vil være synlig i kirkelivet.

Dybbøl sogn har 4.357 indbyggere og 3905 folkekirkemedlemmer. Kirken er fra ca. 1250 med 200 siddepladser og i fin stand. Orglet fra Marcussen & søn 1976 er renoveret og udbygget i 2012 og har 21 st. fordelt på to manualer og pedal. Kirkegården ligger omkring kirken, der er ca. 30 km til Aabenraa krematorium. Kirkegangen er god og stabil med 4.856 kirkegængere og 987 altergæster i 2017.
I 2017 var der 46 dåb og 50 dødsfald heraf 25 begravelser og bisættelser i Dybbøl kirke. En del beboere på Dybbøl Plejecenter ønsker at blive bisat/begravet i deres hjemsogn.

Dybbøl skolen har 4 parallelklasser, hvoraf de 3 konfirmandhold undervises i sognet, det fjerde hold i Sct. Marie sogn. I alt 62 konfirmander i 2017. Der er få juniorkonfirmander i sognet.

Menighedsrådet har otte valgte medlemmer (fredsvalg) og holder 10 årlige møder. Der er ansat sekretær, regnskabsfører, servicemedarbejder, graver, gravermedhjælper, konservatorieuddannet organist (DOKS), kirkesanger og musikpædagog til baby- og børnesalmesang. Kirkebladet udkommer fire gange årligt og redigeres af udvalg med sognepræsten KBF og tre menighedsrådsmedlemmer.

I sognet er en fuldtidsansat sognepræst og en 50% sognepræstestilling. Præsterne er i team med sognepræsten  i Broager mht. ferie og fridage.
Der er tjenestebolig beliggende tæt ved kirken, Dybbøl Bygade 101, 6400 Sønderborg.
Præstegården er indflytningsklar. Kontor i boligen med egen indgang, entré og gæstetoilet. Stort Køkken med alle moderne hvidevarer, tre stuer nede og fire værelser oppe, samt loftsrum. To moderne badeværelser. Præstegården er løbende moderniseret og fremstår i fin stand. Stor ugenert have, kirkegårdens personale står græsset og beskærer træer og buske.

Sognepræsten med 50% ansættelse ønsker at forblive i sin stilling og har kontor i vores menighedshus Kirkeladen tæt ved kirken.
Kirkeladen indeholder desuden køkken og to konfirmandstuer, hvor der holdes møder, foredrag mv. Dybbøl sogn er bredt folkekirkeligt, grundtvigsk baseret. Dybbøl sogn er et forstadssogn til Sønderborg, vokset ud af den gammel Dybbøl landsby, primært villakvarterer og enkelte rækkehuse i Sønderborg Boligforening. Der bor mest familier med børn og der er enkelte sølvbryllupskvarterer. Dybbøl sogn har et aktivt børnearbejde f.eks. i samarbejde med børnehaver, dagplejere og spejdere og god kontakt til Dybbøl Skolen med ca. 1000 elever. Der er et rigt musikliv med koncerter, voksenkor og kammerkor, som varetages af organisten. Der er lejlighedsvis samarbejde med øvrige kirker i Sønderborg om bl.a. friluftsgudstjeneste, 2. pinsedag ved Dybbøl Mølle. Ud over højmessen holdes der lejlighedsvis musik-, eftermiddags-, børne- og babygudstjenester. Der er kirkekaffe i våbenhuset en gang om måneden.
På Dybbøl plejecenter er der 11 årlige gudstjenester.
I sognet ligger også Dybbøl Efterskole.
Hidtil har der været øvrige aktiviteter: Litteraturstudiekreds, foredragsaftener, studiekredse, et årligt eftermiddagsmøde i samarbejde med pensionistforeningen, nytårsfest og sommerfest.
I samarbejde med Sønderborg provsti står Dybbøl kirke for sorggrupper, gudstjeneste og kor for voksne med udviklingshæmning.

Dybbøl kirke ligger i den gamle Dybbøl landsby, der er et historisk område med mange besøgende, smuk natur tæt ved skov og strand. Der er ca. 2 km til Dybbøl Mølle og Dybbøl Skanser, 6 km til Sønderborg med alle former for ungdomsuddannelser og universitet. Bus, tog og lufthavn.
Sønderborg er en driftig indkøbs- og forenings by med et rigt kulturliv.

Dybbøl sogn glæder sig til at ansætte en præst, der:
- er teologisk velfunderet
- har let ved at komme i dialog med mennesker og på hverdagssprog samtale om tro og livets store spørgsmål.
- vil indgå i samarbejde med nuværende 50% præst omkring børn, unge og evt. udviklingshæmmede.
- er en god samarbejdspartner, som har lyst til at indgå i gudstjenestelivet og øvrige aktiviteter i en kirke,  hvor der er "højt til loftet".
- er god til at planlægge og uddelegere, samtidig med at overblikket bevares.

Vi tilbyder:
- velfungerende og aktivt menighedsråd, med underudvalg der er åbne for nye tiltag i samarbejde med præsterne og de ansatte.
- et godt arbejdsmiljø med engagerede medarbejdere, der er personalemøde hver 14. dag.
- 4 medarbejdermøder pr. år.
- et rigt musikliv
- indflytningsklar tjenestebolig
- gode kontorfaciliteter og lokaleforhold til konfirmandundervisning og møder i Kirkeladen

Kontakt:
Menighedsrådsformand Karen Philipsen:
74 48 53 30/28 55 97 30/ menighedsraadsformand@dybboelkirke.dk

Menighedsrådets næstformand Ejner Egtved:
74 48 63 32/24 41 08 91/ kontaktperson@dybboelkirke.dk

Del dette: