"Kristendom, litteratur og kunst"

01.12.2017

Torsdag den 25. januar 2018 kl. 19.30 i Kirkeladen. "Livet - det dejligste eventyr" - Kristendommen i H.C. Andersens forfatterskab.

Kaj Mogensen, tidligere sognepræst og forfatter, vil denne aften fortolke en række af H.C. Andersens tekster - både kendte og mindre kendte.

H.C. Andersen skriver i sin selvbiografi "Mit livs eventyr":
"Mit Livs Historie vil vise Verden,  hvad den siger mig: der er en kjærlig Gud, der fører alt til det Bedste".

Troen på at Gud er kærlighed, at Gud har skabt os i sit billede, og at Gud elsker alle mennesker, er den røde tråd i H.C. Andersens digtning. Det er H.C. Andersens tro, som han enkelt og dybt udfolder i eventyr og historier, digte, dramaer og romaner.
H.C. Anersen vil fastholde det kristne håb midt i erfaringen af tilintetgørelse og død. Han tror på der er en sammenhæng mellem skabelse og Guds nådige forsyn. Han vil med sin digtning forkynde Guds kærlighed, Jesus som frelser og forsoner. For H.C. Andersen er kristendommen ikke et system eller færdige meninger, men liv og glæde. Han ser en sammenhæng mellem følelse, fantasi og fornuft. For ham hører tro og viden sammen.

Det er gratis at deltage i fordraget

Del dette: