Dybbøl kirke - din kirke

Sorggrupper

28.07.2015

Som noget nyt i forkekirkeligt regi tilbydes sorggruppe til alle i Sønderborg Provsti, dvs. Sønderborg kommune. Sorggrupper er til dig der sørger over at have mistet et nærtstående menneske ved dødsfald.

Sorggruppen har til formål at give plads til sorgen. Den sørgende får sorgen bearbejdet sammen med andre, der nøjagtig forstår hvad man taler om, fordi alle i gruppen har mistet. Sorggruppen skaber mulighed for et fællesskab, som kan mildne ensomheden, da alle mødes på lige fod. Sorggruppen ledes af to sorggruppeledere med erfaring med sorg, en præst og en sygeplejerske, som fastlægger rammerne for gruppen, så programmet er forudsigeligt og trygt.

Sorggruppe har ikke et  "mål", som den sørgende skal nå frem til. Men sorggruppen kan måske tilføje ny viden eller nye redskaber vedrørende den sørgendes situation, som kan give sorgen den rette plads i menneskets indre. Et mistet menneske skal ikke glemmes, kærlighed glemmes aldrig. Kærlighed bæres videre gennem sorgen, hvorfor sorgen også kan opleves som uendelig værdifuld.

Sorggruppen vil bestå af 6-8 deltagere, samt to sorggruppeledere. Gruppen mødes i alt 7 gange og gruppe er lukket, så deltagerne vil lære hinanden at kende gennem hele forløbet.

Der starter ny sorggruppe tirsdag den 22. januar 2019 kl. 16.15-17.45.

er velkommen til at kontakte sorggruppelederne på forhånd. Kontakt derfor og hør nærmere, om hvad sorggruppen arbejder med.

Sognepræst Tina Iversen,
tlf. 61 26 10 04 mail: tiv
@km.dk
eller
Sognepræst Marianne Østergård Petersen, Rinkenæs præstegård,
tlf. 74 65 15 50 mail:
moep@km.dk

 

 

Del dette:
cookie information