1864 - Markering

1864 - 2014
Året 2014 er et spændende og specielt år.
150 året for slaget på Dybbøl Banke i 1864 skal også markeres her fra Dybbøl kirke. Vi lever i centrum for begivenhederne den gang. Dybbøl sogn var meget berørt af krigen og vi har mange mindesmærker både i kirken og på kirkegården. Aktivitetsudvalget har derfor besluttet at hele året 2014 skal væe en markering af 1864.

Marts
Onsdag den 19. marts kommer Inger Marie Madsen, Århus, som er professionel fortæller til Kirkeladen. Hun genfortæller "Tine" af Herman Bang. Hun har premiere denne aften og vil derefter rejse rundt i landet med denne fortælling.

April
Påskens gudstjenester

Skærtorsdag den 17. april kl. 19.30. Optaktsgudstjeneste før Dybbøl Dagen 18. april 2014.

Videoklip

Kirkens kammerkor øver med organist Frank Laue.
"Jeg har en angst som aldrig før" komponeret af Jakob Lorentzen

Påskedag kl. 10.30 er der gudstjeneste med festmusik.
Ved denne højmesse synger og spiller sopran Susanne Leona Heigold, solotrompetist fra Sønderjyllands Symfoniorkester Elias Heigold og Dybbøl kirkes organist Frank Laue bl.a.:

G.F.Händel: Let the bright Seraphim
César Franck: Panis angelicus
J.S. Bach: Jauchzet Gott in allen landen (kantate BWV51)

2. Påskedag kl. 10.30 bliver en fortællegudstjeneste, hvor sognepræst Birgitte Hjarvard Licht fortæller "Babettes Gæstebud" af Karen Blixen.

Efterår 2014

Onsdag den 10. september 2014 kl. 19.00
Museumsinspektør Inge Adriansen, Sønderborg Slot, kommer og fortæller om "Dybbøl kirke og sogn i de slesvigske krige", hun vil fortælle ud fra de historiske mindesmærker på kirkegården og i kirken.

Koncert med Buxtehude-kammerkor, det tyske mindretals oratoriekor i Nordslesvig i samarbejde med Dybbøl kirkes kammerkor. Dybbøl menighedsråd udskriver en komponistkonkurrence i Tyskland og Danmark til tekster, der relaterer sig til de historiske begivenheder. Der vil blive afholdt tre koncerter med uropførelse her i Dybbøl kirke, samt i Haderslev Domkirke og en tredje koncert i Flensborg. Ønsket er at det skal være et grænseoverskridende samarbejde.

Sangaften i Kirkeladen onsdag den 19. november 2014 kl. 19.30

"Sange omkring 1864"

Overinspektør Carsten Porskrog Rasmussen, Sønderborg Slot, står for denne sangaften, hvor han vil fortælle om de mange sange, både kendte og ukendte. Pianist og tidl. organist Helle Damkjær spiller til fællessang.