Komponistkonkurrence

Dansk-tysk komponistkonkurrence er nu afgjort

Dybbøl Kirke udskrev i samarbejde med Bund Deutscher Nordschleswiger, BDN, en komponist konkurrence hvor vi efterlyste korværker komponeret over begivenhederne på Dybbøl 1864.

Uropførelsen af konkurrencens vinderværker skete ved koncerten 24. oktober i Dybbøl Kirke. Dybbøl Kirkes Kammerkor under ledelse af organist Frank Laue samt Buxtehude Kammerkor med dirigent Susanne Leona Heigold præsenterede de nykomponerede værker. Det blev en fantastisk spændende koncertaften, hvor kirken næsten var fyldt med mennesker.

Efter koncerten var der reception i Kirkeladen, her var også fuldt hus. Ved receptionen blev der holdt tale af Hinrich Jürgensen formand BDN og af formand for Grænseforeningen Mette Bock MF.

Derefter var der præmie overrækkelse:


1. præmie gik til Morten Nyord
2. præmie gik til Leon Tscholl
3. præmie gik til Anthon Hansen

 

Morten Nyord: Danmark. Musikstykket hedder ?Kardæsker og lærker? og blev sunget af begge kor. Der var musikledsagelse af bratsch og blokfløjte samt orgel og solosang af en sopran og recitation af fra samtidig breve.

Leon Tscholl: Tyskland. Hans musikstykke hedder ?150 Jahre Schlacht von Düppel?. Det blev sunget af begge kor med ledsagelse af to trompeter og orgel. Hans afslutning var meget flot, hvor begge kor sang henholdsvis den danske og en tyske nationalsang samtidigt og ind i hinanden.

Anthon Hansen: Danmark. Musikstykket hedder ?Bøn om Fred? det blev sunget af begge kor med ledsagelse af orgel.

Ud over koncerten i Dybbøl Kirke 24. oktober blev samme koncert afholdt i Helligåndskirken i Flensborg og i Haderslev Domkirke, også for fulde kirker.

Karen Philipsen