Påskemusik

Vi startede med en meget spændende koncert. Vi havde bedt Jakob Lorentzen, kantor og organist ved Holmens Kirke, om at komponere et musikalsk og liturgisk forløb i anledning af 150 året. Ved aftengudstjenesten 17. april blev musikken uropført af Dybbøl Kirkes kammerkor under ledelse af organist Frank Laue. Korstykkerne vekslede med påskens læsninger fremført af vore to præster. Det blev en meget bevægende og flot aften. Denne aften havde vi inviteret formanden for Folketingets Kirkeudvalg Karen Klint samt næstformanden Mette Bock. Sønderborgs borgmester Erik Lauritsen og formand for kulturborger-og fritidsudvalg Charlotte Riis Engelbrecht. De deltog alle og var meget begejstret for musikken og ideen med at få komponeret et musikstykke til denne specielle anledning I Dybbøl kirke.

Kammerkoret blev efterfølgende inviteret til at synge dette nykomponerede korstykke ved Haderslev Stiftsmøde lørdag 5. september i år. Det er et møde, hvor alle menighedsrådsmedlemmer i hele stiftet er inviteret. Det var en ære og en oplevelse for koret at synge ved dette møde.

En tenors oplevelse af koncerten

I sin egen blog skriver en af Vokalensemblets tenorer, Helge Søe Plougsgaard, om sin oplevelse af koncerten. Læs indlægget her: http://helge.plougsgaard.dk/2014/11/en-musikalsk-oplevelse-for-en-2-teno...